pondělí 23. září 2013

KRAJKOVÝ SWAP

     Domluvilo se nás dvanáct dam z našeho klubu  pustit se do  krajkového swapu v jemných přírodních barvách. Byly zakoupeny základní látky ve třech odstínech béžové a vyhlášen byl před prázdninami.Termín dokončení byl  stanoven na září . A tak nyní na posledním klubu již proběhlo odtajnění a vzájemná výměna .
     Byla jsem mile překvapena jak úžasné výtvory se zde sešly a ta rozličnost nápadů a fantazie.  Také jakou kdo zde použil krajku - rozpáraná dětská zavinovačka v které byla "zavinována" jedna naše členka a její dítka. Háčkovné dečky od naší další švadlenky a také po její mamince. Také vyšívky od šikulek , které mají vyšívací stroje ( mimochodem od té doby nespím a o jednom přemýšlím ).
    Také jsem doma pátrala co bych "vzpomínkového"na swap použila. Zmínila jsem se o tom i moji sousedce "chalupářce Janě" a ta mi donesla krabici plnou fantastických prvorepublikových krajek. Ale o tom až někdy příště.
     Nakonec jsem koupila nové krajky a zkombinovala jsem to s vyšívkou. Využila jsem létního slunečného počasí a šila jsem venku. To miluji. Doufám, že  teplo a svit slunce, ticho přírody, vůně květin a vše co k létu patří se projevilo i v mém šití.

                                                   
                                                     ušila jsem srdíčko


 srdcový ráj


A když bylo tak nádherné léto, tak jsem šila i další kousky, že z toho všeho jednou bude velký přehoz.

Tak tady máme jeden košíček ze záclony ze "sekáče"
 

další je ptáček a opět stejná "krajka"

 

a tady je moje favoritka - kytice lučních květů z vánočních sněhových vloček


no a tady je použitá ozdobná krajka co se všívala do triček v dobách dávno minulých

 

a zde je pár okýnek ze zbytků krajky a jak jinak než se srdíčky

 

a pokračování bude někdy příště, snad dřív než v dalším létě

                  


5 komentářů:

  1. Janičko, jsi opravdu mooooc šikovná. Vyšila jsi obrovskou nádheru. Sluníčko, Tvým rukám dobře radilo :-)
    Děkuju za pokochání. Měj se hezky, barevně, podzimně.
    Pa Soňa KH

    OdpovědětVymazat
  2. Janičko milá, jak mi mohlo toto uniknout :-) Stavovala jsem se u Soničky v Kutné a neopomněla vzpomenout tuto krásu neb za to stojí. Možná jsem to už říkala, a budu to říkat stále.... myslím si, že nemáš v tomto u nás konkurenci. Měla bys po zbytek života strávit v houpacím křesle na terase a vyšívat a vyšívat :-) hezké dny do Sokolího dolu.

    OdpovědětVymazat
  3. Jani tak teď mě mrzí ,že jsem s vámi do toho nešla ..je to nádhera !!A teď jsi mi připoměla s ,že bych měla taky přihodit na svůj blog srdíčka co jsem chystala pro děti do nemocnice v Motole ..mělo být jen jedno já jsem ušila osm ..za každého člena naší rodiny..tak asi jdu .-))PA PA ♥

    OdpovědětVymazat